Kennel Highlighters

uppfödning av engelsk cocker spaniel & wachtelhund

Kenneln

Jag heter Madelené Ljungkvist och bor i Köping med min man Christoffer och våra 4 barn Johan, Alexander, Oscar och Julia.


Vi har just nu 3 cocker spaniels, 4 wachtelhundar och katterna Lena & Nisse.

 


20/8 2012 fick jag mitt kennelnamn godkänt. Redan då så hade 3 av mina valpar i första kullen hunnit flytta.


Så första ”Highlighters” kullen föddes 22/6 2012.


 


Sedan jag var liten har jag haft intresset för hundar. Det blir kanske så när man är upp vuxen med hundar omkring sig, min farmor hade taxar och min familj hade schäfer och en cocker när jag var riktigt liten. 1993 köpte mina föräldrar en labrador retriever som hette Knutte, med honom blev intresset för hund ännu större.

 


Sedan dess har jag provat på det mesta så som lydnad, spår och agility.


Agility  tränade och tävlade jag med min pudel Sune, men när han hastigt fick somna in 2005 så slutade jag tvärt med sporten.


Jag och min man har ett gemensamt intresse för jakten så vi skaffade en labrador retriever tillsammans. Ike blev mycket av det vi önskade. Han kunde apportera, spåra och vara en bra familjehund! Men han blev sjuk och fick somna in bara 2,5år gammal.

 


Hur hamnade vi då på cocker och just den ”vanliga” cockern och inte jakt cockern??


Vi hade ögon för springer spaniel, men jag fastnade för en liten blå kille på 8 månader hos Maud på kennel Dualdigni´s. Det var Fly  "Dualdigni´s Kite Flying" som kom att bli min första champion och dessutom dubbel champion! Han var en väldigt bra eftersökshund och stöthund vid älg och rådjursjakt.


Min stamtik blev Isa "Westerner Icedrops" som var en mild och trevlig tik. Hon fick 3 kullar hos mig innan hon blev på sprungen av 2 andra hundar i flocken och drog på sig en skada i ryggen som jag efter 8 månader fick inse att den gick inte att rehabilitera.


2014  importerade jag tiken Billie "Bencleuch Bellstaff"  från Skottland (hon har flyttat till en familj i uppsala) och 2015 Ginger "Zahircocker Dream Team Ginger Ale"  som är importerad från Italien, hon är en lugn och stabil tik som älskar att bära runt på saker och sen lägga dem i soffan (Ginger flyttade till en god vän efter att hon fick steriliseras). I kenneln så har vi nu Billie´s son Troy "Highlighters Worth the Wait" och hans kullsyster Maddie "Highlighters Sparkles On Top", båda syskonen är livliga och älskar allt och alla, mat är ett av deras special intressen haha.  I maj 2018 flyttade Bello "Bellissimo Of La Vie Magnifique" in hos oss, han importerades från Ungern till Sverige av kennel Event och kennel Westerner. Bello är en riktigt frisk fläkt och hans glädje går inte att missa! Jag har haft glada cockrar och ännu gladare cockrar, men Bello är verkligen super glad!!Hur kom vi in på wachtel!?


När Fly hade flyttat till min vän på äldre dar, så ville min make skaffa sig en jakthund och valet föll på wachtelhund. En tik ville vi ha då vi hade tänkt att bara ha tikar hemma. Så Tyri "Congratz Og Heros Tyri" flyttade in hos oss som en frisk fläkt! Hon har stort intresse av vildsvin och är väldigt duktig på eftersök. Idag bor Tyri på kennel Lockfågelns.

2015 fick vi förfrågan om att ta över Zeb "Viijägarens Zeb" som också var wachtelhund och då 6 år gammal. Vi tvekade lite först då vi bara ville ha tikar, men vi har inte ändrat oss en sekund!! Han har en sådan passion till all jakt och vatten apportering.

Sen augusti 2018 bor yrvädret och jakt "galna" Delta "Skyttens Karamel Sutra" hos oss hon var precis 3 år när hon flyttade in och just nu så jagar hon sin 1a säsong hos oss och det ser mycket lovande ut. I kullen mellan Delta och Zeb har vi sparat Highlighters Echo som kommer att kallas för Echo. I maj var jag iväg med min vän Mia och hämtade hem Kelly "Slavinja Yagna" från Polen, det ska bli spännande att se våra små wachtlar utvecklas.

 

I mars 2016 så blev jag klar med jägarexamen.

Med intresset för jakt m.m. så har jag även utbildat mig till auktoriserad viltspårsdomare och dömer hundar av olika raser genom rasklubben för gammel dansk hönsehund och Wachtelhundsklubben.Kontakt:


Madelene Ljungkvist

076  -84 81 151


Madelene@kennel-highlighters.se

© 2019 kennel Highlighters